V enotah Vrtca Šentjur so tudi letos pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. Vseslovenska akcija z namenom podpore zdravemu prehranjevanju in domačim pridelovalcem ter osveščanju otrok se je v teh letih dobro prijela. Tako so lani denimo otroci v enotah šentjurskih vrtcev spoznavali čebele, čebelarstvo in poskušali med domačih čebelarjev, tokrat so jim spet pripravili nekaj novega. Včeraj se je župan mag. Marko Diaci udeležil tradicionalnega slovenskega zajtrka v enotah Center in Pešnica, v petek pa bo obiskal še enoti Planina in Slivnica.
Vrtčevskim otrokom je svojo kmetijo, na kateri se ukvarja z ekološko rejo govedi za meso, predstavil kmet Žiga Jenšterle. Ekološka kmetija Jenšterle se nahaja pod Rifnikom, značilna pa je po tem, da se govedo vse leto pase zunaj na različnih pašnikih, kjer ne uporabljajo umetnih gnojil, škropiv in hranil. Sicer se na kmetiji ukvarjajo s predelavo ekoloških trajnih in poltrajnih mesnih izdelkov. Otroci v vrtcu so lahko dobrote s kmetije tudi poskusili.
Župan je sicer ob obisku vrtčevskih enot podaril slikanice o Slomšku. V uporabo pa je predal tudi posebne eko koše. Te je v okviru projekta Remedisanus (čiščenje črnih odlagališč na območju Občine Šentjur) zagotovil Inštitut za okolje in prostor Celje.